Ωράριο:Δευτέρα - Παρασκευή 12:00 - 21:00EMAIL:info@dermoiatriki.comΤηλέφωνο:210-7291711Διεύθυνση:Λ.Βασιλίσσης Σοφίας 64, Αθήνα 11528

Ποια είναι τα αίτια και οι παράγοντες κινδύνου της ροδόχρους ακμής;

11 Σεπτεμβρίου 2017 by Δερμοιατρική Αθηνών0
Ποια-είναι-τα-αίτια-και-οι-παράγοντες-κινδύνου-της-ροδόχρους-ακμής-1200x825.jpg

Η ακριβής αιτία της ροδόχρου ακμής είναι ακόμα άγνωστη. Εμπλέκονται η γενετική προδιάθεση, μια πιθανή διαταραχή της φυσικής ανοσίας και η διαστολή μικρών επιφανειακών αγγείων του δέρματος.

Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορούν να πυροδοτήσουν την έξαρση της φλεγμονής της ροδόχρου νόσου. Οι συναισθηματικοί παράγοντες (άγχος, φόβος, αμηχανία κ.λπ.) μπορεί να προκαλέσουν κοκκίνισμα και να επιδεινώσουν τη ροδόχρου ακμή. Μια έξαρση μπορεί να προκληθεί από τις αλλαγές στον καιρό, όπως ισχυρούς ανέμους ή από την αλλαγή της θερμοκρασίας ή της υγρασίας. Η έκθεση στον ήλιο επίσης ενοχοποιείται για επιδείνωση της νόσου. Η άσκηση, η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα και τα πικάντικα τρόφιμα είναι άλλες γνωστές αιτίες που μπορεί να επιδεινώσουν τη ροδόχρου ακμή.

Παράγοντες κινδύνου για να εμφανίσει κάποιος τη ροδόχρου ακμή είναι το λευκό δέρμα, το εύκολο κοκκίνισμα και το ιστορικό άλλων μελών της οικογένειας με ροδόχρου ακμή (που ονομάζεται «θετικό οικογενειακό ιστορικό»). Πρόσθετοι παράγοντες κινδύνου είναι το γυναικείο φύλο, η εμμηνόπαυση και η ηλικία των 30-50 ετών.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Copyright 2017 Δερμοϊατρική Αθηνών. Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group. All Rights Reserved.