Ωράριο:Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 21:00EMAIL:info@dermatologist.grΤηλέφωνο:2310 222 432Διεύθυνση:Τσιμισκή 99, Θεσσαλονίκη

Ροδόχρους ακμή και θεραπεία

11 Σεπτεμβρίου 2017 by Derma Science Clinic0
Ροδόχρους-ακμή-και-θεραπεία-1200x825.jpg

Ποια είναι η θεραπεία για τη ροδόχρου ακμή;

Υπάρχουν διαφορετικές θεραπευτικές επιλογές για τη ροδόχρου ακμή ανάλογα με τη σοβαρότητα και την έκταση των συμπτωμάτων. Οι διαθέσιμες ιατρικές θεραπείες περιλαμβάνουν τοπικές κρέμες, αντιβιοτικά χάπια, λέιζερ, IPL που μπορεί να χρησιμοποιούνται μόνες τους ή σε συνδυασμούς.

Η ήπια νόσος μπορεί να μην απαιτεί θεραπεία αν το άτομο δεν ενοχλείται. Οι πιο σοβαρές μορφές μπορεί να απαιτούν συνδυαστική προσέγγιση, χρησιμοποιώντας πολλές από τις θεραπείες ταυτόχρονα. Μια συνδυαστική προσέγγιση μπορεί να περιλαμβάνει πλύση προσώπου, εφαρμογή τοπικού φαρμάκου το πρωί και τη νύχτα και λήψη αντιβιοτικού από το στόμα. Μια σειρά laser ή IPL μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με όποιο σχήμα εφαρμόζει ο ασθενής στο σπίτι για ενίσχυση του θεραπευτικού αποτελέσματος και αντιμετώπιση της κοκκινίλας που δεν υποχωρεί με τα φάρμακα. Συνιστάται να αναζητήσετε ιατρική φροντίδα για τη σωστή αξιολόγηση και θεραπεία της ροδόχρου ακμής.

Ποια είδη φαρμάκων αντιμετωπίζουν τη ροδόχρου;

Τοπικά φάρμακα

Με την κατάλληλη θεραπεία, τα συμπτώματα και τα σημάδια της ροδόχρου ακμής μπορούν να ελεγχθούν. Οι δημοφιλείς μέθοδοι θεραπείας περιλαμβάνουν τοπικά (κρέμα ή γέλη) φάρμακα που εφαρμόζονται από τον ασθενή μια ή δύο φορές την ημέρα. Ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι η μετρονιδαζόλη, το αζελαϊκό οξύ, η ιβερμετκίνη (ελέγχουν κυρίως τη φλεγμονή) και η βριμονιδίνη (ελέγχει κυρίως το κοκκίνισμα).

Από του στόματος αντιβιοτικά

Τα από του στόματος αντιβιοτικά συνταγογραφούνται συνήθως σε ασθενείς με μέτρια ως σοβαρή ροδόχρου ακμή και αφού αξιολογηθούν τα πιθανά οφέλη και οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες με το δερματολόγο. Η δοξυκυκλίνη και η μινοκυκλίνη είναι από του στόματος αντιβιοτικά που συνήθως συνταγογραφούνται και οδηγούν σε μείωση της φλεγμονής. Ένα νεότερο παρασκεύασμα δοξυκυκλίνης χαμηλής δόσης χρησιμοποιείται τελευταία με καλά αποτελέσματα στη ροδόχρου νόσο.

Καθαριστικά

Τα σκληρά σαπούνια και οι λοσιόν θα πρέπει να αποφεύγονται, ενώ τα απαλά καθαριστικά προϊόντα δέρματος πρέπει να προτιμούνται. Οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν το υπερβολικό τρίψιμο του προσώπου.

Ποιες άλλες θεραπείες για τη ροδόχρου υπάρχουν;

Λέιζερ και IPL

Οι θεραπείες με λέιζερ και IPL αντιμετωπίζουν την επίμονη ερυθρότητα και τα εμφανή αιμοφόρα αγγεία (ευρυαγγείες) με ασφάλεια και άριστη αποτελεσματικότητα. Η προσέγγιση αυτή βοηθά στην ορατή βελτίωση της όψης της επιδερμίδας (λάμψη). Χρειάζονται 4-5 συνεδρίες που γίνονται ανά τρεις έως έξι εβδομάδες.

Αντηλιακή προστασία

Η έκθεση στον ήλιο δεν είναι ιδιαίτερα καλή για πολλούς πάσχοντες από ροδόχρου ακμή. Συνιστάται προστασία από τον ήλιο με καπέλο με και αντηλιακά προϊόντα με υψηλό δείκτη SPF τουλάχιστον 30.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Copyright 2020 Derma Science Clinic. Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group. All Rights Reserved.