Ωράριο:Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 21:00EMAIL:info@dermatologist.grΤηλέφωνο:2310 222 432Διεύθυνση:Τσιμισκή 99, Θεσσαλονίκη

Σε πόσους τύπους διακρίνεται η ροδόχρους ακμή;

11 Σεπτεμβρίου 2017 by Derma Science Clinic0
Σε-πόσους-τύπους-διακρίνεται-η-ροδόχρους-ακμή-1200x825.jpg

Ανάλογα με το στάδιο σοβαρότητας της νόσου, η ροδόχρους νόσος διακρίνεται σε τέσσερις τύπους:

Ερυθηματώδης Ροδόχρους: Οι ασθενείς εμφανίζουν παροδικό ερύθημα στην άκρη της μύτης και τα μάγουλα, την περιοχή ανάμεσα στα φρύδια και το πηγούνι. Η εξέλιξή της είναι σταδιακή και συχνά συνοδεύεται από τελαγγειεκτασίες (μικρά, λεπτά αγγεία). Η αίσθηση κνησμού και καύσου καθώς και ευαισθησίας του δέρματος είναι συμπτώματα, που όμως μπορεί να ποικίλουν από ασθενή σε ασθενή.

Βλατιδώδης Ροδόχρους: Ο τύπος αυτός εμφανίζεται κυρίως σε μεσήλικες και γυναίκες σχετικά μεγάλης ηλικίας. Τα συμπτώματα είναι ακριβώς ίδια όπως και στην ερυθηματώδη ροδόχρου ακμή με τη διαφορά ότι εμφανίζονται επιπλέον βλατίδες (κόκκινα σπυράκια), φλύκταινες (σπυράκια με πύο) και έντονη σμηγματόρροια σε διάφορα σημεία του προσώπου.

Ρινόφυμα: Αν και η ροδόχρους ακμή εκδηλώνεται κυρίως στις γυναίκες, οι άνδρες συνήθως εμφανίζουν την πιο βαριά μορφή αυτής της νόσου. Το ρινόφυμα χαρακτηρίζεται από έντονα διογκωμένη και κόκκινη μύτη με τραχιά υφή. Συχνά υπάρχει και φλεγμονή στα βλέφαρα.

Οφθαλμική Ροδόχρους: Ερεθισμένα ξηρά μάτια, βλεφαρίτιδα, επιπεφυκίτιδα


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Copyright 2020 Derma Science Clinic. Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group. All Rights Reserved.