Ωράριο:Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 21:00EMAIL:info@dermatologist.grΤηλέφωνο:2310 222 432Διεύθυνση:Τσιμισκή 99, Θεσσαλονίκη

Τι είναι η ροδόχρους; Είναι μεταδοτική; Με τι μοιάζει η ροδόχρου ακμή;

11 Σεπτεμβρίου 2017 by Derma Science Clinic0
Τι-είναι-η-ροδόχρους-ακμή-Είναι-μεταδοτική-Με-τι-μοιάζει-η-ροδόχρου-ακμή-1200x825.jpg

Η ροδόχρους νόσος ή ακμή είναι μια κοινή καλοήθης φλεγμονώδης δερματική νόσος, που αφορά μεγάλο μέρος του πληθυσμού παγκοσμίως. Εκτιμάται ότι επηρεάζει τουλάχιστον 16 εκατομμύρια άτομα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και περίπου 45 εκατομμύρια παγκοσμίως. Οι περισσότεροι άνθρωποι με ροδόχρου είναι λευκοί και έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα. Παρουσιάζεται με κόκκινο ή ροζ δέρμα προσώπου, μικρά διασταλμένα αιμοφόρα αγγεία, μικρά κόκκινα εξογκώματα (βλατίδες) που περιέχουν μερικές φορές πύον (φλυκταινες), κύστες και ροζ ή ερεθισμένα μάτια. Πολλοί άνθρωποι που έχουν ροδόχρου μπορεί απλά να υποθέτουν ότι έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα που κοκκινίζει εύκολα.

Η ροδόχρους θεωρείται μια ανίατη αυτοφλεγμονώδης κατάσταση του δέρματος με περιόδους εξάρσεων και υφέσεων. Αφορά χαρακτηριστικά την κεντρική περιοχή του προσώπου, κυρίως το μέτωπο, τα μάγουλα, το πηγούνι και το κάτω μισό της μύτης.  Δεν προκαλείται άμεσα από την πρόσληψη αλκοόλ, αλλά μπορεί να επιδεινωθεί από αυτήν. Η νόσος δεν είναι μεταδοτική ή μολυσματική.

Η ερυθρότητα της ροδόχρου ακμής, συχνά επιδεινώνεται από πλύσιμο του προσώπου με σκληρά σαπούνια. Με το χρόνο ίσως προκαλέσει μόνιμη μεγέθυνση (διαστολή) των μικρών αιμοφόρων αγγείων στο πρόσωπο που φαίνονται σαν λεπτές κόκκινες γραμμές (ευρυαγγείες ή τηλεγγειεκτασίες). Συνεχή ή επαναλαμβανόμενα επεισόδια έξαψης και κοκκινίσματος μπορεί να προάγουν τη φλεγμονή, προκαλώντας μικρά κόκκινα σπυράκια (βλατίδες) , που συχνά μοιάζουν με εφηβική ακμή. Μία από τις πιο δυσάρεστες πτυχές της ροδόχρου ακμής είναι η υπερανάπτυξη των δερματικών ιστών που παράγουν μια «φυματώδη» αλλαγή στο δέρμα. Αυτό εμφανίζεται ως πάχυνση και μόνιμο πρήξιμο των ιστών του προσώπου. Το ρινόφυμα  είναι ένα παράδειγμα αυτής της αλλαγής (μεγάλη, βολοβειδής μύτη).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Copyright 2020 Derma Science Clinic. Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group. All Rights Reserved.